Friday, September 18, 2015

Tänään aiheena PTC sivustot kuten Neobux tai oma suosikkini ClixTen.

Miten se toimii? Maksavatko sivustot oikeasti? Kuinka paljon ne maksavat? Ja tärkeimpänä: Mistä se raha sinne oikein tulee?

Kaiken olennaisen ymmärtäminen alkaa nimestä. Aikojen alusta asti ihmiset, paikat, asiat ja esineet on nimetty kuvaavasti. Joten PTC siis on lyhenne englannin kielen sanoista Pay To Click eli maksaa klikkaamisesta. Sinulle siis maksetaan klikkaamisesta. Sitten olennainen kysymys: "Miksi?". 

Mainosbisneksessä kehittyi Google AdSensen tapaisia palveluja 2000 luvun alkupuolella. Webbisivun pitäjä lisäsi mainoksen sivustolleen ja sai jokaisesta sivunkävijän mainosklikkauksesta itselleen pienen siivun. Tämä on edelleenkin loistava tapa tienata rahaa, jos sinulla on paljon kävijöitä vetävä sivusto. Kuvittele nyt webbisivun ylläpitäjä, joka koittaa mainostaa sivustoaan mahdollisimman monille ihmisille saadakseen tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä käymään sivuillaan vain, jotta muutamat niistä klikkaisivat satunnaisesti hänen mainoksiaan ja tekisivät hänelle tuottoa.

Sitten joku sai kuningasidean ja alkoi tarjoamaan klikkauksia näille webbisivun pitäjille korvausta vastaan, joka oli pienempi kuin mainoksista saatu tulo. Palvelun ylläpitäjä löysi netistä tarpeeksi ihmisiä, jotka halusivat klikkailla mainoksia 0.0001-0.002 dollarilla per mainos. Pian kokonainen bisnes kehittyi tämän idean ympärille ja PTC sivustojen omistajat alkoivat houkutella ihmisiä mukaan suosittelujärjestelmällä, joka mahdollisti paremman tienaamisen niille, jotka pystyivät saamaan muita liittymään mukaan. Pian 2-10 dollarin kuukausiansioista saattoi helposti tulla 20-100 dollarin tai jopa siitä kymmenkertaisia. Ja se jo alkaakin olla merkittävä lisätulo meillä Suomessakin.

Nykyään AdSense huomaa aika helposti huijausyritykset PTC sivustoilta ja estää koko mainontasi, jos yrität saada tuloja näin. Joten jos raha aiemmin tuli suurilta mainosyrityksilä järjestelmään, niin mistä se sitten nyt tulee. Jos katselet PTC sivustoja, niillä enimmäkseen mainostetaan toisia PTC sivustoja tai nettitienaamismahdollisuuksia. Raha järjestelmään tulee siis palvelujen klikkailijoilta eli käyttäjiltä. Jokaisella PTC sivustolla voit ostaa mainontaa mutta myös yleensä päivittää jäsenyytesi tai ostaa/vuokrata referraaleja joilla haluaisit sitten tehdä voittoa. 

Kyseessä on siis pörssin tapainen sijoitusjärjestelmä. Monetkaan ihmiset eivät jaksa/osaa nähdä sitä
vaivaa, joka on kunnollisen referaaliverkoston hankkimisessa ilmaiseksi. Siispä he ostavat/vuokraavat referraalinsa. TÄSSÄ on PTC bisneksen valtava rahoittajaporukka. 95% niistä, jotka yrittävät tehdä rahaa PTC:llä päätyvät nopeasti ja harkitsematta vuokraamaan referraaleja ja palveluja eivätkä saa sitä kannattamaan. Monestikaan he eivät häviä paljon. Joku saattaa sijoittaa 10 dollaria vuokra referraaleihin viikoksi ja tienaa niillä vain 5 dollaria. Häviö on vain vitosen. Onko se nyt sitten niin merkittävää? ON! Sille osalle, jotka ovat kokeilleet, laskeneet, hankkineet omia referraaleja ja saaneet oman systeeminsä kannattamaan, koska heidän rahansa tulevat juuri näiltä vitosen menettäjiltä.

Ole siis fiksu. Koita ilmaiseksi, mutta älä ala investoimaan, ellet ole valmis menettämään rahojasi. Jos kuitenkin omat kokeilusi ja laskelmasi alkavat näyttää siltä, että homma kannattaa(Minulla kannattaa) sijoita ja tee rahaa netissä. Toivoisin, että useammat suomalaiset näyttäisivät olevan niitä, jotka tuovat rahaa ulkomailta Suomeen ja kulutuksen kiertoon.

No comments:

Post a Comment